Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Spanyolország, Costa Blanca

2008.03.30

 

 

         SpanyolországKép

   Az európai turizmus egyik közkedvelt célpontja. Csodás tengerpartja, látnivalók tömkelege, étel különlegességek és szívélyes fogattatás várja az ide látogatókat. Amennyiben repülővel utazunk, érdemes autót bérelni, hogy felfedezhessük az ország látványosságait. Autóval nagyon fárasztó az utazás és az auópályák is fizetősek, de letérve róla, sok egzotikus helyre látogathatunk.

   Figyelem: a víz tisztasága nem mindnhol megfelelő, ezért érdemes palackozott ivóvizet fogyasztani. Arról se feledkezzünk meg, hogy az italokat jégkockákkal szolgálják fel, ami gyomor problémákat okozhat, ezért vigyünk magunkkal gyógyszert a hasmenés elkerülése végett.

 

                                                    Costa Blanca

 

Costa Blancának,Kép spanyolul fehér partnak nevezik Spanyolország legszebb tengerparti részét finom, fehér homokja miatt. A hely egy igazi turistaparadicsom: a világ legszebb, változatos partjai, gyönyörű városok, települések, csodás természeti képződmények, télen is 15 fok feletti hőmérséklet, és nyáron is kellemes klíma, valamint egész évben napsütés várja a tengerpartok szerelmeseit. A paradicsomnak igazán paradicsomi hangulata is van: Európában egyedülálló számú, őshonos pálmafák, déli gyümölcsök, egzotikus növények, csodaszép virágok, és a WHO szerint a világ legtisztább levegője járul hozzá a csodálatos kikapcsolódásnak. A Costa Blanca kristálytiszta levegőjének oka az ipari létesítmények teljes hiánya a térségben. A Costa Blanca tehát gyakorlatilag mindössze Európa legtisztább levegőjű, legnaposabb, és egyik legszebb régiójának számít, nem véletlen, hogy mágnesként vonzza a turistákat. Ennek ellenére nem csak zsúfolt üdülőhelyek, hanem kis, festői városok, is falucskák is várják a csendes pihenésre vágyókat. Akik pedig bulizásra, zsúfoltságra vágynak, azok is megtalálhatják álmaik települését a Costa Blancán.

 

 

AlbirKép

A Benidorm és Altea között található Albir ideális azoknak, akik szeretnék kiélvezni a Costa Blanca semmihez sem hasonlítandó szépségét, jó felszereltségű, tiszta strandon szeretnének fürdeni egy városban, ahol minden van, de mégsem vágynak Benidormhoz hasonló nagy városok zsúfolt strandjaira. Albir 590 méter hosszú strandja természetesen kék zászlós, azaz a lehető legtisztább homokú, és vizű, és a legjobb minőségű szolgáltatásokkal rendelkező.

 

 

                         Kép                                                      Alicante

A 322 ezer lakosú nagyváros, Alicante Benidormhoz hasonlóan kristálytiszta tengervízzel, finom, fehérhomokos tengerparttal, és pezsgő éjszakai élettel rendelkezik. Ugyan több a lakosa, mint Benidormnak, de mégis kevésbé felkapott turistacélpont, valamivel nyugodtabb Benidormnál. A város tele van kultúrával, és történelemmel, a fürdésen, és napozáson kívül rengeteg látványosságot kínál: több remek múzeumot, régi barokk épületeket, és szép műemlékekeket, és mindent, amit egy tengerparti nagyvárost nyújthat. Alicante leghíresebb nevezetessége a sziklán található Castillo de Santa Barbara, ahova sziklába vájt liftel is feljuthatnunk.

 

AlteaKép

A gyönyörű Altea távol van a tömegturizmustól, de csodaszép, mint minden a Costa Blancán. A város, modern kikötője ellenére, megtartotta régi atmoszféráját. Gyönyörű óvárosa, fantasztikus temploma, labirintusszerű utcái, és fehér házai hamisíthatatlan hangulatot adnak Alteának. A művészetre fogékonyak sok apró galériát is felfedezhetnek ebben a kisvárosban. Altea sok szép, régi épülete, és temploma is el fogja varázsolni az ide utazókat.

 

 

BenidormKép

Benidorm lakosainak száma 65 ezer fő, de egy nyári napon a Spanyolország egyik legnépszerűbb üdülőhelyén tartózkodók száma meghaladja a félmilliót. Benidorm 5 kilométeres partszakaszán lévő három strandja, a Levante, Poniente és a Mal Pas mind kék zászlós, tehát az Európai Unió felmérése szerint a lehető legtisztább.

Aki először lát Benidormról képet, azt hiheti hogy Miamit látja, va gy egy másik amerikai nagyvárost: a parton lévő felhőkarcolók és toronyházak Európában egyedülálló hangulatot árasztanak. Legmagasabb épülete a 186 méter magas Gran Hotel Bali, amely egyben Európa legmagasabb szállodája. Ez volt Spanyolország legmagasabb épülete, amíg 2006. novemberében a madridi Torre Espacio túl nem szárnyalta. Panorámaliftjének használatával csodálatos látvány tárulhat a nem tériszonyosok szeme elé.

Benidorm éjszakai élete leírhatatlan: rengeteg diszkó, pub, karaoke-bár, kocsma várja azokat, akik nyaralásuk alatt éjszaka nem aludni, hanem szórakozni szeretKépnének. Benidorm sose fogy ki a látnivalókból, és az időtöltésekből: a diszkók, és vízisportok mellett többek között Benidormban található az Aitana Safari park, az Aqualandia vízi vidámpark, és Spanyolország egyik legnagyobb vidámparkja is, a Terra Mítica Park, félelmetes hullámvasútjával, és 34 Eurós belépővel. A leírtakból következően Benidorm elsősorban a fiatalok, és bulizást, társaságot, nyüzsgést kedvelők számára ajánlható, de ők életük legszebb napjait tölthetik itt. Ez azonban nem jelenti azt hogy Benidorm az idősebbeknek ne nyúj tana kellő kikapcsolódást, ők még az éjszakai mulatók között is találhatnak nekik megfelelőt.

 

Fonts d' Algar vízesésKép

Az Algar vízesés nem is egy vízesés, hanem egy gyönyörű természeti képződmény több, sziklákról lezúduló vízeséssel, természetes fürdőhelyekkel, és bárokkal, éttermekkel. Egy forró nyári napon az arra fogékonyak számára hatalmas élmény a vízesés melletti sziklákból a jéghideg folyóba ugrani. A víz tényleg hideg, ezért ajánlott megfelelő fürdőruhát vinni, ha nem csak a természet gyönyörű ajándékában szeretnénk gyönyörködni,  de meg is mártóznánk. Az Algar vízesés Callosa d'Ensarriá és Calpe közelében található.

 

                                                                       Kép Elche

Elche a régió harmadik legnagyobb, és egyik leglátogatottabb városa. A mórok által alapított városban több, mint 300 ezer pálmafa található, amelyek nagyon egzotikus légkört kölcsönöznek Elchének. Ez Európa legnagyobb, és a világ egyik legnagyobb pálmafa ligete. Elképesztő élmény ennyi pálmafa közt sétálni a városban, mely ilyen téren teljesen egyedülálló Európában, és emiatt az UNESCO Világörökség része.

 

GuadalestKép

Guadalest, hivatalos nevén El Castell de Guadalest 189 lakosú kisváros, melynek szinte több látnivalója, mint lakosa van. Például a 11. századi muszlim vár, a börtön, az Alcalá sziklatorony, a 18. századi barokk templom, vagy a kínzóeszközök múzeuma. A település mintha a sziklákkal együtt jött volna létre, olyan tökéletesen egészítik ki egymást a régi és új épületek, és az ősi természeti képződmények. Guadalest csodálatosan szép, mint ahogy a kilátás Guadalest szikláiról is az.

 

                                         Kép Villajoyosa / La Vila Joiosa

Villajoyosa, a "vidám város" 26 kilométerre található Alicante városától. A régi halászfalu házai vidám, élénk színekre vannak meszelve, amely nagyon egyedivé teszi a városképet. A festésnek korábban az volt a szerepe, hogy a halászok könnyebben hazataláljanak. Villajoyosa több, régi történelmi épülettel is rendelkezik: római kori hidakkal, gótikus templommal, és egy 16. századi őrtoronnyal. Villajoyosa a csokoládéról is híres: a Csokoládémúzeumot biztos nem fogják az kihagyni az édesszájúak, az élettel teli halpiac pedig a gasztronómiai élményeket keresők kedvence lehet.

 

A mappában található képek előnézete tengerpart

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.