Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Turizmus Magyarországon

2008.04.05

 

  

Turisztikai régiók

 

Magyarország

 

                           Balaton

Balaton

Hogy ki nevezte magát először a Balaton szerelmesének - ma már senki sem tudja.
Talán egy költő vagy épp egy utazó, de tény, hogy a XIX. század eleje óta egyre gyakrabban bukkan fel ez a vallomás. Előbb csak a szépprózában, aztán az újságok lapjain, manapság pedig már a mindennapok nyelvében is.

                                      Budapest és környéke
Budapest Budapest hajnalban a legszebb, amikor a nap lassan emelkedik fel a síkság felöl. Lágy pasztellfénnyel rajzolja körül Pestet, és mint egy erős reflektor, Buda épületeit pásztázza. Arany szikrát vetnek az ablakok a Várhegyen.

Dél-Alföld A Dél-Alföldre látogató igazi, ám biztonságos kalandok részese lehet, a térség rendkívül színes és izgalmas kínálata várja a vendégeket. Európa egyik legnagyobb egybefüggő síkságának meghatározó része a kiváló természeti adottságokkal rendelkező, - Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyéket - magában foglaló Dél-Alföld.

                            Dél-Dunántúl
Dél-Dunántúl A magyar mediterrán régió.
A híres hungarikumok, a villányi kékoportó, a szekszárdi bikavér és a szekszárdi kadarka hazája ez. A Pécs (Európa Kulturális Fővárosa 2010) központú magyar mediterrán régió, Dél-Dunántúl borainak minden cseppjében a Nap ízét, a Föld ízét, az itt élők apáról fiúra hagyományozott szakértelmét és hivatás szeretetét ízlelheti az ide látogató.

                            Észak-Alföld
Észak-Alföld A világon egyedülálló hortobágyi táj tökéletes simaságú pusztaság, Európa legnagyobb kiterjedésű épen maradt legelője. A táj sajátos, időtlen nyugalmat áraszt, a helybeliek úgy mondják, a puszta senkit nem hagy közömbösen: akit megérint a varázsa, menthetetlenül beleszeret, aki nem hallja meg a végtelen rónaság néma muzsikáját, az sohasem fogja szívébe zárni.

                            Észak-Magyarország
Észak-Magyarország"Minden lépés új élmény"
Itt van az ország legmagasabb hegycsúcsa és legkisebb falva. Az első magyar nyelvű, nyomtatott Biblia a XVI. Századból és a legrégebbi erdei kisvasút a XIX.-ből. Az észak-magyarországi pincékben nemesedik a világon legismertebb magyar bor, a Tokaji aszú...

                            Közép-Dunántúl
Közép-Dunántúl Magyarország történelmi középpontjában, a Dunától a Balaton-felvidékig csaknem három megyét felölelve terül el a magyar államiság bölcsője, a Közép-Dunántúl. Lépten, nyomon találkozhatunk a magyar történelem gazdag örökségével – elég, ha csak a két megyeszékhelyet, Székesfehérvárt, a „királyok városát” és Veszprémet, a „királynék városát” említjük.

                           Nyugat-Dunántúl
Nyugat-Dunántúl Üdvözöljük Nyugat-Dunántúlon, az „Erőt adó régióban”!
Hol is járunk pontosan? Régiónkat három megye - Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala – alkotja az ország nyugati határa mentén; szomszédaink Szlovákia, Ausztria, Szlovénia és Horvátország. Járt már nálunk? Ha nem, ismerkedjünk együtt a Pannon dombok által nyújtott csodás élményekkel!

                            Tisza-tó
Tisza-tó Tegyen egy képzeletbeli utazást egy különleges vízivilágban, az Alföld síkságán, a hömpölygő folyó és a tó találkozásánál!...Burjánzó ártéri erdők, sárgán aranyló homokpadok, holtágak, szigetek, öbölzetek, madarak ezrei köröznek a levegőben és bújnak a nádasokban…körülöttük csend és harmónia. A természet csodája a Tisza-tó.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.